Friendship Sports Centre

Ieder kind moet kunnen sporten. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt. Onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. En kinderen met een beperking? Zij hebben dit extra hard nodig, maar kunnen niet meekomen op een gewone sportclub. Voelen zich daardoor buitengesloten. Is er voor deze kinderen

ook ergens een plek om te groeien? Gelukkig wel. Op het Friendship Sports Centre. Het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Twee voetbalvelden, een Sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Een topsportomgeving met meer mogelijkheden dan ze ooit hebben durven dromen. Sporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles. 

Sporten doe je samen. Met elkaar, tegen elkaar, voor elkaar. Bij Only Friends, de sportvereniging van het Friendship Sports Centre, sporten ruim 600 kinderen en jongeren met een beperking. Met keuze uit 24 verschillende sporten gegeven door specifiek opgeleide trainers veranderen beperkingen in mogelijkheden. Niemand is hier anders dan anderen. Dat verbroedert. Hier kunnen ze onbezorgd lol hebben, vriendschappen sluiten en alles delen. Een eigen plek waar ze altijd terecht kunnen en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Maar er is meer dan sport alleen. Het Friendship Sports Centre is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Het Friendship Sports Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Geld mag voor kinderen en jongeren met een beperking geen reden zijn om niet te sporten. Maar geld is wel nodig, om deze bijzondere plek open te houden. Met sponsors die voor vriendschap staan en de kinderen en jongeren in hun hart willen sluiten. Ervoor willen zorgen dat hun dromen werkelijkheid worden. Samen beperkingen omzetten in mogelijkheden. Alle kinderen en jongeren met een beperking moeten op het Friendship Sports Centre terecht kunnen.

Ook onder volwassenen zijn er kwetsbare groepen die een veilige omgeving nodig hebben. Een plek om te sporten, onder lotgenoten te zijn en ervaringen te delen. Het Friendship Sports Centre werkt met verschillende stichtingen samen om activiteiten te organiseren voor volwassenen met een beperking en ouderen die vechten tegen eenzaamheid. De activiteiten variëren van zwemmen tot fietsen en van voetbal tot zitvolleybal, met een heerlijke lunch of diner als afsluiting. Beweging en sociale contacten zijn van onschatbare waarde voor deze mensen.

 

Website: www.friendshipsc.nl